background img
4 years ago
1648 Views
3 1


Zašto su breskve supervoćke

U svakoj sočnoj breskvi se krije pravo bogatstvo lekovitih sastojaka.  Ako tražite idealnu niskokaloričnu i zdravu užinu – breskva je pravi izbor. Ovo voće vodi poreklo iz Kine i odlična je riznica hranljivih materija.

Breskva se preporucuje osobama koje žele da smršaju jer jedna vocka sadrži 35 do 50 kalorija. Pored toga, bogata je vlaknima i vodom, pa cete duže biti siti.

Jedna breskva dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. To je zbog toga što ovo voce sadrži andioksidanse koji sprecavaju porast lošeg holesterola.

Vitamini A i C koji se nalaze u breskvama su odlicni za zdravlje i izgled kože, jer oba vitamina štite celije od negativnog uticaja slobodnih radikala. Breskve ce smanjiti pojavu znakova starenja na koži, i zbog toga mnogi kozmeticki preparati sadrže ekstrakt breskve.

Zbog visokog sadržaja vlakana, breskve regulišu rad sistema za varenje i imaju blag laksativni efekat zbog cega se preporucuju osobama koje imaju probleme sa zatvorom. Takode, ove socne vocke pozitivno uticu i na rad bubrega i bešike.

Hranljive materije koje se nalaze u breskvama ojacace vaš imunitet i tako delovati preventivno na pojavu mnogih oboljenja, a u slucaju da ste vec prehladeni, ove socne vocke mogu ubrzati vaš oporavak.

Izvor:Stvar ukusa

Article Categories:
Zdrav život · Zdrava ishrana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *