background img
4 years ago
18222 Views
5 0


Šest najmoćnijih napitaka za čišcenje organizma

Voće i povrće zelene boje ima lekovito dejstvo na naše telo. Prakticno svi sadrze minimum kalorija, a pri tome bogatstvo vitamina i minerala.

Napici od zelenog voca i povrca mogu se konzumirati za dorucak, rucak, veceru, i služe kao odlicna varijanta za užinu. Veoma su jednostavni za pripremu. Sve ono što treba da uradite: isitniti voce i povrce u blenderu do homogene smese i po potrebi dodati malo vode u slucaju ako je napitak previše gust.

Predstavljamo šest varijanti zelenih napitaka za cišcenje organizma:

Jabuka + avokado + zelena salata + kivi

Napitak od jabuke, avokada i kivija, iznenadujuce dobro mogu dopuniti listovi zelene salate. Zbog veoma niske kaloricnosti (salata se ubraja u deset najboljih dijetetskih namirnica) on poseduje svojstva oporavka metabolizma i cišcenja organizma. Takode je pun gvožda.

Krastavac + peršun

Odlican lagani napitak za vece. Krastavac se 90% sastoji od vode, tako da zahvaljujuci ovom svojstvu, ovaj napitak je odlican za konzumiranje u toplo vreme. Ako mu dodate nekoliko listova peršuna, dobicete fantasticnu kombinaciju svežine i koristi.

Jabuka + limeta + krastavac

Limeta ne samo da doprinosi izbacivanju toksina iz našeg organizma, nego, takode, poseduje umirujuce dejstvo na nervni sistem, poboljšava opšte zdravstveno stanje, podiže raspoloženje.

Paprika + limunov sok

Na prvi pogled sasvim je neobicna kombinacija. Sita i laka.

Sadržaj vitamina grupe B u zelenoj paprici pomaže u borbi sa stresom, umiruje, poboljšava pamcenje. Ako konstantno osecate hronican umor, ovaj napitak je za vas.

Brokoli + jabuka + limeta

Preceniti korisne osobine brokolija je nemoguce. Ova vrsta povrca poseduje visoki sadržaj proteina, što ga cini nezamenljivim za vegetarijance. Sem toga, brokoli je odlica zamena za meso, kada u toplo vreme ne želimo jesti tešku hranu.

Brokoli je odlican dijetetski proizvod, koji iz našeg organizma oslobada soli teških metala. U kombinaciji sa jabukom i limetom, dobicete veoma interesantan napitak, koji možete popiti u vecernjim casovima.

Celer + jabuka

Ovo je najrasprostranjenija varijanta zelenog napitka. Celer – je odlicno tonizirajuce povrce. Smatra se da odlicno oslobada toksine. Niskokalorican, poseduje umirajuce dejstvo, a ovo je veoma korisno za velika opeterecenja i na vrucinama. Napitak od celera i jabuka odlicno ce odgovarati kako za dorucak, tako i za užinu.

Izvor: uspešna žena

Article Categories:
Recepti · Sirova hrana · Zdrav život · Zdrava ishrana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *