background img
4 years ago
1544 Views
4 0


Semenke bundeve u borbi protiv raka i lošeg raspoloženja

Malo čudo prirode za koje i nismo toliko svesni o njegovoj hranljivoj vrednosti je golica, ili kako je nekima poznatija semenka bundeve. Ona je pomocnik u borbi protiv kancerogenih celija, ali i protiv lošeg raspoloženja.

Golica je bogata proteinima, magnezijumom, vlaknima, manganom i fosforom. Kako bi ojacali imunitet i pomogli organizmu da razvija celije u organizmu, poboljšali spavanje, vid i kožu potreban nam je cink. A upravo golica sadrži visok procenat cinka.

Ove cudesne semenke sadrže jedninjenja koja pomažu organizmu da se izbori protiv kancerogenih celija.

Nemacke studije pokazuju da žene koje prolaze kroz menopauzu, a unosi dnevno preporucenu dozu golice smanjuje rizik od raka dojke za cak 23 odsto.

Semenke bundeve su jednako hranljive u svakom obliku.

Ulje iz semenke bundeve je jako delotvorno u tretmanu kod uvecane prostate. Ovo ulje sadrži fitohemikalije i antioksidante koje se bori protiv slobodnih radikala u organizmu i time sprecava nastanak celija koje izazivaju rak.

One su odlican izvor proteina i kljucna su namirnica u borbi protiv viška kilograma. Šaka golice sadrži u proseku pet grama proteina, koji vam pomažu da se osecato sito.

Golica je preporucljiva za mentalno i zdravlje organizma, jer pomaže u borbi protiv stresa.

Ali, kako je svako jezgrasto voce kaloricno, tako je i golica. Šolja golice sadrži oko 285 kalorija, tako da nije preporucljivi konzumirati više od 30 grama ove izuzetno hranljive namirnice.

Izvor:Blic Žena

Article Categories:
Zdrav život

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *