background img
4 years ago
1645 Views
6 0


Prirodna apoteka: 4 napitka za detoksikaciju bubrega

Ovi ukusni napici vam mogu pomoci da sacuvate zdravlje bubrega. Za dobro opšte zdravlje je važno da unosimo dovoljno vode u organizam. Strucnjaci preporucuju bar osam caša vode na dan. Pored vode, odredeni napici takode mogu poboljšati naše zdravlje i uticati pozitivno na rad bubrega.

Sok od cvekle

Cvekla je bogata betainom, koji je veoma zdrava fitohemikalija. Pored toga, cvekla sadrži i antioksidanse i materije koje povecavaju kiselost urina. Tako se iz bubrega lakše izbacuju materije koje izazivaju pojavu kamenja.

Sok od limuna

Ovaj citrus takode deluje preventivno na nastanak kamena u bubrezima. Pomešajte sok od 4 limuna i cašu vode i popijte blagotvoran napitak.

Napitak od brusnice

Verovatno vec znate da brusnica izuzetno povoljno utice na zdravlje urinarnog trakta. Ovi plodovi sprecavaju akumuliranje bakterija u bešici i sprecavaju nastanak infekcija. Pored toga, brusnica pomaže organizmu da izbaci kalcijum oksalat koji u velikim kolicinama može da izazove nastanak kamena u bubrezima. Ukoliko ne pravite domaci napitak od brusnice, kupujte pica koje ne sadrže šecer, veštacke boje ili konzervanse.

Pice s peršunom

Peršun sadrži karotenoide koji deluju preventivno na pojavu raka, ali i gvožde, hlorofil i brojne vitamine. Hlorofil cisti krv dok gvožde pomaže organizmu da bolje apsorbuje hranljive materije i jaca krv. Napitak od peršuna jaca imunitet i cuva zdravlje bubrega i bešike.

 

Izvor: stvarukusa

Article Categories:
Recepti · Sirova hrana · Zdrav život · Zdrava ishrana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *