background img
4 years ago
2320 Views
5 0


Najbolji letnji napici za mršavljenje

Ako želite da smršate nekoliko kilograma pred letovanje, dobro ce vam doci da znate koji napici mogu da vam pomognu u mršavljenju. Kokteli, šejkovi i sokovi osvežavaju, ali su cesto prepuni kalorija. Srećom, možete da pijete slatko i osvežavajuce pice, i da pritom mršavite. Ali, samo ako znate šta sve treba da stavite u čašu.

STEVIJA

Stevija je potpuno prirodan zasladivac, koji se pravi od biljke. Ona je 200 do 300 puta slada od šecera, pa je potrebno da stavite samo veoma malu kolicinu u caj, limunadu, kafu ili sok, kako bi napitak bio sladak i ukusan. Pritom ovaj zasladivac nema kalorije, pa je jako dobar za mršavljenje. Kada kupujete steviju, obavezno procitajte deklaraciju, kako biste bili sigurni da nema dodatih veštackih supstanci.

JABUKOVO SIRCE

Caša ledene vode je svakako najbolji napitak za mršavljenje, ali je sama voda ponekad dosadna. Zato možete da joj dodate malo ukusa, tako što cete u nju sipati malo limuna, dumbira i jabukovog sirceta, pa sve to zasladite stevijom. Ovaj osvežavajuci napitak ce vam sigurno pomoci da se oslobodite nekoliko kilograma, jer jabukovo sirce smanjuje nivo šecera u krvi, pa tako sprecava nagomilavanje masti.

LIMUN

Jedan ceo limun sadrži manje od jednog grama šecera, pa je ovaj citrus idealan sastojak za letnje napitke. Za najjednostavnije osveženje jednostavno ubacite nekoliko parcica limuna u vodu sa ledom, koja ce poprimiti zanimljiv ukus. Ako želite, limun možete da dodate u sveže pripremljene sokove od povrca, šejkove, kao i omiljene cajeve. Ako leto ne možete da zamislite bez limunade, napravite je sa svežim limunom i stevijom.

KEFIR

Potrudite se da pronadete, ili napravite, kefir bez masnoca. On je prepun proteina, a ako nema masti, nema ni puno kalorija. Ipak, nije da ih nema uopšte, pa zato ogranicite upotrebu na jednu šolju po receptu. Ako vam se ne dopada ukus, možete da obogatiti svežim bobicavim vocem i stevijom. Nemasni kefir sadrži više probiotika nego obican jogurt, a ti probiotici su odlicni za mršavljenje.

LIMETA

Limeta je još jedan magican sastojak, koji ce vam pomoci da se oslobodite suvišnih kilograma. Baš kao i limun, limeta gotovo da nema ni kalorije ni šecera, pa je zato svaki napitak sa ovom vockom idealan za sagorevanje masnoca. Zbog velike koncentracije vitamina C, limeta ce vam poboljšati imunološki sistem, a dobra je i za detoksikaciju organizma.

LUBENICA

Ova sltka vocka prirodno sadrži jako malo kalorija (1 šolja ima svega 45 kalorija) pa je odlican sastojak za letnje napitke. Možete od nje da pravite sokove, šejkove, a možete cak i da dodate komadice u vodu sa ledom za suptilan ukus lubenice. Lubenica nije dobra samo za struk, vec i za celokupno zdravlje. Smanjuje rizik od kancera, moždanog udara i srcanih bolesti.

KIVI

Ikao kivi nece direktno sagoreti masnoce, ova vocka je i dalje odlican dodatak svakom osvežavajucem letnjem napitku. Nema puno kalorija, a bogat je vlaknima, antioksidantima i vitaminom C. Napravite od njega sok, dodajte ga u šejk sa ostalim vocem, ili jednostavno dodajte malo kivija u vodu. On smanjuje nivo hormona stresa u organizmu, kontroliše holesterol, a neki istraživaci tvrde da se bori i protiv bora.

GREJPFRUT

Grejpfrut je jedna od najpoznatijih namirnica za mršavljenje, pa i ne cudi da se našao na ovoj listi. Pun je vitamina, antioksidanata, vlakana i likopena, pa pomaže u detoksikaciji i mršavljenju, kao i u jacanju imuniteta. Dodajte nekoliko kolutova u vodu, ili ga iscedite i napravite sok.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Zdrav život · Zdrava ishrana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *