background img
4 years ago
2313 Views
3 0


3 dokaza da grožđe itekako pomaže kod mršavljenja

Ako ste ljubitelj grožda sigurno ćete se razveseliti podacima poslednjeg iztraživanja. Naime, dokazano je kako crno grožđe čisti telo od masnoća i pomaže kod regulisanja telesne težine.

1. Grožđe čisti telo

Crno grožđe sadrži aktivne supstance poput polifenola- elagične kiseline koja je vrlo moćan antioksidans. Isto tako polifenoli ubrzavaju rad metabolizma. Na taj način organizam radi brže, troši masnoće i kalorije i time nam pomaže da smršamo.

2. Grožđe otapa masnoće

Osim što čiste naše telo, polifenoli usporavaju stvaranje masnih naslaga i pomažu telu da sagori postojeću masnoću. Grožđe ima važnu ulogu i za rad jetre – organa zaduženog za čišćenje organizma. Ono olakšava njen rad i sprečava stvaranje masne jetre čime i naš organizam radi brže i efikasnije u borbi protiv nakupljanja masnih naslaga.

3. grozim zatvara apetit

Ovo ukusno i zdravo voće izvrstan je deo svakodnevne ishrane. Osim bogatih nutritivnih vrednosti, grožđe zatvara apetit zbog čega bi ga svi koji žele smršati trebali konzumirati između ili pre obroka.

Tamne i ukusne bobice možete uvrstiti i u doručak. Ubacite ih u zobenu kašu ili jogurt i uživajte u zdravom dijetalnom obroku.

 

Izvor:zadovoljna.hr

Article Categories:
Zdrav život · Zdrava ishrana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *